16 czerwca 2017

LODY BANANOWE Z KIWI, MANGO I DAKTYLAMI

Kolejne z serii prostych, ale bardzo smacznych lodów dla ochłody!
Kilka owoców, kilka obrotów blendera i zdrowy, pyszny deser dla ochłody gotowy!


Składniki:
  • 4 dojrzałe banany
  • 4 dojrzałe kiwi
  • 3/4 szklanki mleka ryżowo- migdałowego
  • 1 dojrzałe mango
  • 4 daktyle
  • 2 łyżeczki syropu jabłkowego
Przygotowanie:
  1. Banany obierz, pokrój w plasterki i zamroź.
  2. Zamrożone banany zblenduj z kiwi oraz mlekiem roślinnym.
  3. Lody przełóż do miseczek, posyp kawałkami mango, daktylami i polej syropem jabłkowym. 

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 985kcal
1 porcja- ok. 493kcal