6 października 2016

AROMATYCZNE BABECZKI Z ORZECHAMI WŁOSKIMI

Niestety wieczory są już zimne i ponure... idealne na pyszne babeczki z kubkiem herbaty! :)
To, co lubię w jesieni to bezkarnie spędzane wieczory pod kocem ze zdrowymi słodkościami!

Dzisiaj aromatyczne babeczki z orzechami włoskimi!


Składniki:
  • 1/3 szklanki mąki gryczanej pełnoziarnistej
  • 1/2 szklanki mąki migdałowej (Green Essence)*
  • 2 łyżki karobu
  • 3 jajka
  • 2 małe jabłka
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 łyżka cukru cynamonowego
  • 1 łyżeczka stewi
  • trochę orzechów włoskich
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki oprócz orzechów zblendować.
  2. Masę przełożyć do foremek, a na wierzchu poukładać orzechy.
  3. Babeczki piec około 25 minut w 170 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (12 babeczek)- ok. 1085kcal
1 babeczka- ok. 90kcal