Składniki:
- 1,5 szklanki mąki kukurydzianej
- 1 banan
- 1 łyżka masła migdałowego
- 5 jabłek
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 0,5 łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
- Banany zblenduj z masłem orzechowym.
- Mąkę wymieszaj z mokrymi składnikami - wyrób ciasto.
- Powstałe ciasto wyłóż na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (zostaw trochę na kruszonkę).
- Jabłka zetrzyj na grubych oczkach, odciśnij z nadmiaru soku. Następnie wymieszaj z cynamonem, sokiem z cytryny oraz syropem z agawy.
- Jabłka przełóż na spód, całość przykryj kruszonką - ciasto piecz około 20 minut w 190 stopniach.
Kalorie:
Całość (12 kawałków) - ok. 1256kcal
1 kawałek - ok. 105kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
O tak a dzisiaj wcinałem u rodziców :D
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie. Czy można syrop z agawy zastąpić syropem klonowym?
OdpowiedzUsuń