6 października 2019

JESIENNA OWSIANKA Z DYNIĄ


Składniki:

  • 9 łyżek płatków owsianych
  • 1 łyżka chia
  • 1 łyżka lnu mielonego
  • 40g białka roślinnego
  • pół dyni hokkaido
  • 1 banan
  • szczypta cynamonu
  • 1 szklanka mleka migdałowego
  • 1 szklanka wody
  • 20g czekolady gorzkiej
  • 1 łyżka pestek dyni
  • garść orzechów włoskich
  • 1 gruszka
  • garść borówek
  • 3 łyżeczki masła migdałowego

Przygotowanie:

  1. Chia wymieszaj z lnem, płatkami owsianymi i cynamonem.
  2. Dynię pokrój na kawałki, ugotuj i zblenduj na puree z dodatkiem banana i białka roślinnego.
  3. Do puree dodaj wodę oraz mleko, a następnie suche składniki - całość zagotuj i gotuj do momentu, aż owsianka stanie się gęsta.

Kalorie:
Całość (3 porcje) - ok. 1452kcal
1 porcja - ok. 484kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz