Z charakternymi orzechami włoskimi oraz słodkimi jabłkami!
Składniki:
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- 3 łyżki mąki ryżowej
- duże jabłko (lub 2 małe)
- banan
- 2 jajka
- 20g cukru waniliowego
- 9 orzechów włoskich
- szczypta cynamonu i gałki muszkatołowej
- Banana zblendować z jajkami i cukrem.
- Do zblendowanych składników dodać starte na grubych oczkach jabłko oraz mąki i przyprawy, a następnie całość dokładnie wymieszać.
- Masę wyłożyć do foremek, na wierzchu każdej babeczki wcisnąć orzecha- piec około 25 minut w 180 stopniach.
Całość (9 babeczek)- ok. 865kcal
1 babeczka- ok. 96kcal
Wszystko co z jablkami,to uwielbiam. Przepis zapisuje i koniecznie do przetestowania :-).
OdpowiedzUsuń