Kolejna propozycja na wykorzystanie nasion chia.
Wzbogacony o kremowy smak tahini oraz słodycz miodu pomarańczowego ;)
Składniki:
- 4 łyżki nasion chia
- 2 łyżki kawy mielonej
- 1 łyżka miodu z kwiatów pomarańczy
- 1 łyżka tahini
- 1 szklanka mleka (dowolnego)
- kawałek granatu
- Kawę zaparzyć w połowie szklanki wrzątku.
- Zaparzoną i ostudzoną kawę wymieszać z tahini, miodem i mlekiem.
- W mieszance namoczyć chia przez co najmniej 4 godziny.
- Gotowy pudding posypać ziarenkami granatu.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 pudding)- ok. 475kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz