26 stycznia 2017

KAWOWY PUDDING CHIA Z TAHINI I MIODEM POMARAŃCZOWYM

Dla miłośników kawy! I deserów ;)
Kolejna propozycja na wykorzystanie nasion chia.
Wzbogacony o kremowy smak tahini oraz słodycz miodu pomarańczowego ;)


Składniki:
  • 4 łyżki nasion chia
  • 2 łyżki kawy mielonej
  • 1 łyżka miodu z kwiatów pomarańczy
  • 1 łyżka tahini
  • 1 szklanka mleka (dowolnego)
  • kawałek granatu
Przygotowanie:
  1. Kawę zaparzyć w połowie szklanki wrzątku.
  2. Zaparzoną i ostudzoną kawę wymieszać z tahini, miodem i mlekiem.
  3. W mieszance namoczyć chia przez co najmniej 4 godziny.
  4. Gotowy pudding posypać ziarenkami granatu.
 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 pudding)- ok. 475kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz