Kilka dodatków w postaci np. chrupiących buraczków i fety dodały jej charakteru i wyjątkowego smaku!
Tak właśnie powstała kolejna, nieco sałatkowa propozycja na quinoę!
Składniki:
- 12 łyżek czarnej quinoa
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 4 buraki
- ząbek czosnku
- cebula
- szczypior
- 3 plastry fety
- przyprawy: sól himalajska, zioła prowansalskie, imbir
- do podania: roszponka
- Czarną quinoę ugotować.
- Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć cebulkę z czosnkiem, a następnie pokrojone buraki- całość przyprawić.
- Ugotowaną quinoę dodać na patelnię, całość podgrzać, a na koniec dodać posiekany szczypior.
- Gotowe danie podać na roszponce i posypać pokruszoną fetę.
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 1215kcal
1 porcja- ok. 405kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz