Takie szarlotki mogę jeść niezależnie od pory roku, czy pory dnia! A jak do tego dodać jeszcze orzechy nerkowca i cynamon... coś wspaniałego! :)
Składniki:
- 8 łyżek mąki migdałowej
- 1 łyżka mąki kasztanowej
- duży banan
- 2 małe jabłka
- kilka daktyli (Green Essence)*
- szczypta cynamonu
- 2 łyżki nerkowców
- Banana zblendować i połączyć z mąkami, powstałe ciasto wyłożyć na spód sylikonowych foremek do tart i piec około 10 minut w 165 stopniach.
- Jabłka zetrzeć na tarce (duże oczka) i odsączyć z soku, a następnie wymieszać z pokrojonymi daktylami i cynamonem.
- Po 10 minutach wyjąć z piekarnika spody, wyłożyć na nie masę jabłkową, a na wierzchu posypać kawałkami nerkowców- piec przez kolejne 10 minut.
Kalorie:
Całość (3 szarlotki)- ok. 895kcal
1 szarlotka- ok. 298kcal
Boskie połączenie
OdpowiedzUsuńCudowne połączenie, już sobie wyobrażam jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńŚwietne ciasto na szarlotkę i ciekawe nadzienie:)
OdpowiedzUsuńWyglądają kusząco! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają świetnie! :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/