Wystarczy użyć wyobraźni, porwać kilka warzyw, włączyć piekarnik i gotowe! ;)
Moje danie było bardzo kolorowe, pożywne, a zarazem lekkie!
A Wy jak przygotowalibyście takie muszle? ;)
Składniki:
- 160g makaronu muszle
- 60g kaszy jaglanej
- 1 burak
- kawałek dyni
- kilka zielonych szparagów
- 1 łyżeczka pasty curry
- 1 łyżeczka sosu tamari sezamowego
- koperek
- 1 łyżeczka płatków drożdżowych
- 1 łyżeczka czarnuszki
- przyprawy: sól himalajska
- Makaron obgotować i odcedzić.
- Kaszę jaglaną opłukać i ugotować, obranego buraka również ugotować- oba składniki zblendować z dodatkiem soli himalajskiej, koperku i sosu sezamowego tamari.
- Makaronowe muszle nafaszerować buraczano- jaglaną pastą.
- Dynię obgotować i zblendować z dodatkiem pasty curry- przełożyć do naczynia do zapiekania, a na puree dyniowe położyć nafaszerowane makaronowe muszle.
- Na wierzchu poukładać kawałki lekko obgotowanych szparagów- całość zapiekać przez około 15- 20 minut 170 stopniach.
- Gotowe danie posypać czarnuszką i płatkami drożdżowymi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 980kcal
1 porcja- ok. 490kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz