A tym razem podana z uroczymi, kolorowymi marchewkami, wyrazistymi w smaku pomidorami suszonymi oraz makaronem jaglanym!
Składniki:
- 1 dynia hokkaido
- kilka kolorowych marchewek
- kilka pomidorów suszonych
- 500ml bulionu warzywnego
- 50g makaronu jaglanego (firmy OWOCOWY RAJ)*
- świeża bazylia
- przyprawy: curry, kurkuma, sól himalajska, pieprz ziołowy
- Dynię obrać ze skórki i ugotować, a następnie odcedzić i zblendować na gładki krem z bulionem warzywnym i przyprawami.
- Marchewki pokroić w plasterki i obgotować.
- Makaron jaglany ugotować.
- Gotowy krem podawać z plasterkami marchewek, makaronem jaglanym, pomidorami suszonymi i listkami bazylii.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 560kcal
1 porcja- ok. 187kcal
Smakowicie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam zupy!
OdpowiedzUsuńKocham zupy-krem, jutro na obiad robię z cukinii :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na pyszną zupkę :-)
OdpowiedzUsuńPrzepyszna zupka :)
OdpowiedzUsuńpiękne, jesienne kolory i smaki, pysznie się prezentuje ta zupa:)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie i kolorowo!
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie! www.make-life-green.blogspot.com
pierwszy raz widzę taką marchewkę, gdzie można kupić?
OdpowiedzUsuńja ją wypatrzyłam w tesco ;)
Usuń