13 października 2015

DYNIOWY KREM Z KOLOROWĄ MARCHEWKĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

Kolejna odsłona uwielbianego przeze mnie kremu z dyni!
A tym razem podana z uroczymi, kolorowymi marchewkami, wyrazistymi w smaku pomidorami suszonymi oraz makaronem jaglanym!


Składniki:
  • 1 dynia hokkaido
  • kilka kolorowych marchewek
  • kilka pomidorów suszonych
  • 500ml bulionu warzywnego
  • 50g makaronu jaglanego (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • świeża bazylia
  • przyprawy: curry, kurkuma, sól himalajska, pieprz ziołowy
Przygotowanie: 
  1. Dynię obrać ze skórki i ugotować, a następnie odcedzić i zblendować na gładki krem z bulionem warzywnym i przyprawami.
  2. Marchewki pokroić w plasterki i obgotować.
  3. Makaron jaglany ugotować.
  4. Gotowy krem podawać z plasterkami marchewek, makaronem jaglanym, pomidorami suszonymi i listkami bazylii.
Polecam wszystkim miłośnikom zup! :)

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 560kcal
1 porcja- ok. 187kcal

Wegetariański obiad VSposób na dynię 2015

9 komentarzy:

  1. Kocham zupy-krem, jutro na obiad robię z cukinii :)

    OdpowiedzUsuń
  2. piękne, jesienne kolory i smaki, pysznie się prezentuje ta zupa:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepysznie i kolorowo!

    Zapraszam do siebie! www.make-life-green.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. pierwszy raz widzę taką marchewkę, gdzie można kupić?

    OdpowiedzUsuń