Wbrew pozorom kopytka są bardzo łatwe i szybkie do przygotowania, a przy tym naprawdę sycące!
Najlepiej smakują z warzywnym leczo, bądź po prostu ulubionym sosem i sałatką ;)
Składniki:
- 4 łyżki kaszy jaglanej (firmy Green Essence)*
- 3 łyżki pestek dyni
- koperek
- przyprawy: sól sezamowa
- Kaszę jaglaną ugotować i ostudzić.
- Pestki dyni zmielić na mąkę.
- Ostudzoną kaszę wymieszać z mąką dyniową, posiekanym koperkiem i solą sezamową.
- Z masy uformować dość cienki rulon, który następnie pokroić na kawałki.
- Kopytka piec około 15 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (16 kopytek)- ok. 355kcal
1 kopytko- ok. 22kcal
Ciekawa propozycja... Właśnie wybieram się na zakupy, więc muszę dopisać kaszę jaglaną :)
OdpowiedzUsuńTakie propozycje obiadowe to ja uwielbiam. Zaskoczylas mnie Madziu tym przepisem i to bardzo milo;-). Kluski jaglane sa dla mnie numer 1! Dziekuje Ci za ten przepis i jeszcze dzisiaj zrobie kluseczki;-). Akurat mam ugotowana kasze jaglana;-).
OdpowiedzUsuńnigdy takich nie jadłem :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę takich cudownych pytek skubnąć :-)
OdpowiedzUsuńKopytka jaglane już jadłam, ale nie robiłam jeszcze w taki sposób :).
OdpowiedzUsuńJa tak samo, ten pomysł jest świetny, na pewno wykorzystam :)
UsuńPieczonych jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo ciekawie. chętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńPyszności :-) bardzo ciekawy przepis :-)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł!
OdpowiedzUsuńwłaśnie myślałam o kopytkach!
OdpowiedzUsuńMozna je ugotowac?
OdpowiedzUsuńnie próbowałam, więc nie wiem czy się nie rozlecą ;)
Usuń