30 grudnia 2015

MAKARON TAJSKI Z SOSEM Z DYNIĄ I MANGO

Dzisiejszy obiad będzie w nieco słodszych klimatach, niż zazwyczaj! :)
A to za sprawą mango, które połączyłam z delikatną dynią. Całość podana z równie delikatnym makaronem tajskich i lekką nutą sezamową - posiłek jest bardzo lekki, ale uwierzcie mi, że potrafi nasycić!


Składniki:
  • 50g ryżu z makaronu tajskiego
  • 1/2 świeżego mango
  • kawałek dyni hokkaido
  • kilka plastrów suszonego mango
  • 1/2 łyżeczki sezamu
  • świeża kolendra
  • przyprawy: curry, sól sezamowa
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotować w wodzie.
  2. Dynię pokroić na kawałki i zapiec w piekarniku (200 stopni/ 15 minut).
  3. Mango zblendować z kilkoma kawałkami upieczonej dyni, curry i solą sezamową.
  4. Ugotowany makaron wymieszać z sosem.
  5. Całość podać z suszonymi plastrami mango, pieczonymi kawałkami dyni, kolendrą i sezamem.
Smacznego!

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 385kcal

6 komentarzy: