A to za sprawą mango, które połączyłam z delikatną dynią. Całość podana z równie delikatnym makaronem tajskich i lekką nutą sezamową - posiłek jest bardzo lekki, ale uwierzcie mi, że potrafi nasycić!
Składniki:
- 50g ryżu z makaronu tajskiego
- 1/2 świeżego mango
- kawałek dyni hokkaido
- kilka plastrów suszonego mango
- 1/2 łyżeczki sezamu
- świeża kolendra
- przyprawy: curry, sól sezamowa
- Makaron ugotować w wodzie.
- Dynię pokroić na kawałki i zapiec w piekarniku (200 stopni/ 15 minut).
- Mango zblendować z kilkoma kawałkami upieczonej dyni, curry i solą sezamową.
- Ugotowany makaron wymieszać z sosem.
- Całość podać z suszonymi plastrami mango, pieczonymi kawałkami dyni, kolendrą i sezamem.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 385kcal
Dyniowy sos.. już wiem, co zjem dziś na kolację ;)
OdpowiedzUsuńSmakowite danie :) Aż ślinka leci :)
OdpowiedzUsuńMniam pyszności :-)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie!
OdpowiedzUsuńMango z dynią? Super! :)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda!
OdpowiedzUsuń