To propozycja na kolację, bądź przekąskę w ciągu dnia ;)
Składniki:
- 100g ryżu brązowego
- 1 łyżka tahini
- kilka liści sałaty
- 1/2 kalarepy
- 2 ogórki
- kilka pomidorów koktajlowych
- 1/2 łyżeczki czarnuszki
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta soli himalajskiej
- Ryż ugotować, a następnie zblendować z tahini i uformować kuleczki.
- Sałatę posiekać, ogórki i kalarepę obrać ze skórek i razem z pomidorkami pokroić na kawałki.
- Warzywa ułożyć na talerzu, na warzywach ułożyć kuleczki, a całość posypać czarnuszką, posolić i skropić sokiem z cytryny.
Kalorie:
Całość- ok. 470kcal
Bardzo lubię takie sałatki. Są bardzo zdrowe, smaczne i pięknie wyglądają.
OdpowiedzUsuń