18 sierpnia 2016

MIGDAŁOWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI

Słodkości nigdy dość, a zwłaszcza tych z letnimi owocami!
Dzisiaj szybki i smaczny przepis na muffinki z borówkami wzbogacone o bakalie! :)


Składniki:
  • 4 łyżki mąki migdałowej (Green Essence)*
  • 1 banan
  • 2 jajka
  • 1/2 garści daktyli
  • 1/2 garści nerkowców
  • borówki
Przygotowanie:
  1. Banana zblendować z żółtkami, a białka ubić na sztywną pianę- wymieszać delikatnie razem.
  2. Dodać kawałki daktyli i nerkowce- ponownie delikatnie wymieszać.
  3. Masę przełożyć do foremek, a na wierzchu poukładać borówki.
  4. Babeczki piec około 20 minut w 170 stopniach. 
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (8 babeczek)- ok. 660kcal
1 babeczka- ok. 83kcal

3 komentarze:

  1. Pysznie wyglądają i do tego jakie zdrowe te słodkości!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne połączenie borówek z orzechami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Też się staram teraz jak najczęściej korzystać z owoców sezonowych. Ani się obejrzymy i już ich nie będzie :)

    OdpowiedzUsuń