Pasta jest bardzo wartościowa, a ponadto delikatna za sprawą kaszy jaglanej!
Myślę, że może też posłużyć jako przekąska i dodatek do domowych krakersów, czy warzyw :)
Składniki:
- 100g kaszy jaglanej
- 1 słoiczek makreli w oliwie z oliwek
- świeży koperek
- czarnuszka
- przyprawy: pieprz czarny mielony
- Kaszę jaglaną dokładnie opłukać i ugotować, po czym odstawić do wystygnięcia.
- Ostudzoną kaszę zblendować z makrelą (bez zalewy) oraz pieprzem, a następnie dodać posiekany koperek i całość wymieszać.
- Pastę posypać czarnuszką i podawać z pieczywem lub ulubionymi dodatkami.
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 765kcal
1 porcja- ok. 192kcal
Uwielbiam makrelę, świetny pomysł na pastę <3
OdpowiedzUsuń