24 czerwca 2016

BANANOWE LODY Z MASŁEM ORZECHOWYM I DAKTYLAMI

Wam też upały dają popalić? Ja w takie dni, jak dzisiaj ratuję się słodkimi lodami! :)
Bardzo proste, naturalne i gwarantują schłodzenie!


Składniki:
  • 4 banany
  • 3 łyżki masła z nerkowców
  • garść daktyli 
  • 4 łyżki mleka kokosowego
  • do podania: plastry suszonego mango (Green Essence)*
Przygotowanie:
  1. Banany pokroić w plastry i zamrozić.
  2. Daktyle sparzyć wrzątkiem, odcedzić i zblendować z mrożonymi bananami, mlekiem kokosowym i masłem z nerkowców.
  3. Lody podawać z plastrami suszonego mango. 
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 1195kcal
1 porcja- ok. 398kcal

5 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. to szybko do sklepu po banany, blender w ruch i gotowe :)

      Usuń
  2. porcyjka takich lodów to by było coś <3

    OdpowiedzUsuń
  3. W taką pogodę dzień bez lodów, to dzień stracony. ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Banany kupione, lecę kręcić lody! :D

    OdpowiedzUsuń