Niby delikatne, ale jednak z wyrazistym smakiem orzechów!
Niby lekkie, ale jednak nieco kruche!
Pyszne i niskokaloryczne! Nic tylko się nimi zajadać! ;)
Składniki:
- 50g ryżu jaśminowego
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 białko jajka
- 3 łyżki mąki ryżowej
- kilka migdałów (firmy Green Essence)*
- kilka orzechów nerkowca
- Ryż ugotować w wodzie i ostudzić.
- Następnie zblendować z syropem z agawy, białkiem jajka i mąką ryżową.
- Orzechy nerkowca i migdały pokruszyć, po czym wmieszać w masę.
- Uformować niewielkie ciasteczka, na wierzch każdego wcisnąć orzecha i piec około 10 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (10 ciasteczek)- ok. 495kcal
1 ciasteczko- ok. 50kcal
Wyglądają cudownie! Nie mamy vo prawda problemu z glutenem, ale bardzo polubiliśmy ciasteczka z mąki ryżowej czy kukurydzianej. Twoje na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńŚwietne ciasteczka :) Śliczne są te pojedyncze orzeszki- schrupałabym kilka takich ...
OdpowiedzUsuńZapraszam: http://nackany-zeszycik.blogspot.com/
Ciasteczka ryżowe są obłędnie pyszne w smaku :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie, muszą być obłędne! Jeszcze ryżowe? Wow.
OdpowiedzUsuńBardzo fajne Tobie wyszły! Spróbowałabym jedno :D
OdpowiedzUsuńmuszę spróbować
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńŚwietne, koniecznie muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńWyglądają wspaniale. Chętnie zjadłabym do jutrzejszej herbaty :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Co przepis, to lepszy! :) Nigdy nie zdążę spróbować wszystkich, co pichcisz, a tak bym chciała. ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają kusząco :)
OdpowiedzUsuńŚliczne maleństwa!
OdpowiedzUsuńubić białka czy wszystko razem miksować?
OdpowiedzUsuńja zblendowałam bez ubijania :)
UsuńDzięki, to idę robić!
Usuń