Dynia i jaglanka, a do tego słodki miód... to rozpływa się w ustach! :)
Składniki:
- 6 łyżek kaszy jaglanej
- kawałek dyni hokkaido
- banan
- szczypta stewi
- szczypta kardamonu (Green Essence)*
- 2 łyżeczki miodu z propolisem
- Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie i ugotować w wodzie.
- Dynię pokroić plastry i upiec w piekarniku (15-20 minut/ 190 stopni).
- Ugotowaną kaszę zblendować z dynią, połową banana, stewią, kardamonem i łyżeczką miodu.
- Jaglankę podać z pokrojoną w plastry połówką banana i łyżeczką miodu.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 580kcal
Uwielbiam dynię pod każdą postacią! :)
OdpowiedzUsuńxxBasia
Ciekawa propozycja :O
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis. Dobre i proste.
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuń