Składniki:
- puszka fasoli borlotti
- fenkuł
- 600g passaty pomidorowej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka syropu z agawy
- 4 łyżki pestek dyni
- przyprawy: sól himalajska, majeranek, chilli
- Fenkuła przekroić w poprzek na 4 części i każdą z nich ugrillować na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek, syropu z agawy, soli himalajskiej oraz majeranku.
- Tak przygotowanego fenkuła pokroić na małe kawałki i wrzucić do garnka wraz z odcedzoną fasolą, passatą pomidorową oraz chilli- całość dusić około 15 minut.
- Gotową fasolkę podać z lekko uprażonymi pestkami dyni.
Kalorie:
Całość (5 porcji)- ok. 865kcal
1 porcja- ok. 174kcal
Lubię takie lekkie dania obiadowe! :)
OdpowiedzUsuńMuszę sobie też zrobić takie smaczne danie :)
OdpowiedzUsuńPycha :-) uwielbiam smak fenkuła :-)
OdpowiedzUsuńooo.. tak fasolki podanej to ja jeszcze nie jadłam.. zaskakujące i pyszne zapewne!
OdpowiedzUsuńsmakowite danie :)
OdpowiedzUsuńA właśnie się zastanawiałam co zrobić z fenkułem :) zabieram przepis bardzo fajny pomysł :):)
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolke, a w pomidorowym najlepsza! :-)
OdpowiedzUsuńFajne danie, niestety nie mogę jeść fasoli :(
OdpowiedzUsuńSmaczne danie :))
OdpowiedzUsuń