Dodaję bakalie i delektuję się niezwykle prostym, jak i pysznym ciastem! :)
Składniki:
- 200g mąki kasztanowej
- 2 banany
- 3/4 szklanki mleka migdałowego
- bakalie (po 2 łyżki): jagody goji, płatki migdałowe, żurawina suszona cała (firmy OWOCOWY RAJ)*
- Banany zblendować z mlekiem oraz mąką kasztanową.
- Do masy dodać połowę bakalii i wymieszać.
- Masę wylać do formy (sylikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia) na wysokość nie większą, niż 2 cm.
- Ciasto piec około 35 minut w 180 stopniach.
- Gotowe ciasto posypać pozostałymi bakaliami.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (20 kawałków)- ok. 1225kcal
1 kawałek- ok. 61kcal
Lubię mąkę kasztanową, bo wypieki z dodatkiem tej mąki mają wyjątkowy smak :)
OdpowiedzUsuńcudne! minimum składników maksimum smaku! :)
OdpowiedzUsuńNiezwykle kuszące :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam nigdy nic na bazie mąki kasztanowej, ale chętnie bym spróbowała! Wygląda to naprawdę przepysznie. :-)
OdpowiedzUsuńFajne ciasto, ale niestety mnie kasztany nie posmakowały :(
OdpowiedzUsuńZdecydowanie zjadłabym duży kawałek :-)
OdpowiedzUsuńCudnie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńSuper ciacho i bardzo łatwy przepis :)
OdpowiedzUsuńgenialnie to wymyśliłaś. ;)
OdpowiedzUsuńjak zwykle super przepis :) zapraszam na blogowe mikołajki http://viollej.blogspot.com/2015/11/blogowe-mikoajki-2015.html?showComment=1447539959006#c972413060824405790
OdpowiedzUsuńulala.. nigdy nie miałam do czynienia z mąką kasztanową.. ciekawe jak smakuje? Bardzo mnie tym przepisem zaintrygowałaś!
OdpowiedzUsuńciężko opisać jej smak, ale jest lekko słodka, lekko orzechowa- pycha!
UsuńOoo, coś dla nas!!! <3
OdpowiedzUsuń