19 listopada 2015

CIASTO KASZTANOWE Z BAKALIAMI

Pozostaję w nieco jesiennych, kasztanowych klimatach...
Dodaję bakalie i delektuję się niezwykle prostym, jak i pysznym ciastem! :)


Składniki:
  • 200g mąki kasztanowej
  • 2 banany
  • 3/4 szklanki mleka migdałowego
  • bakalie (po 2 łyżki): jagody goji, płatki migdałowe, żurawina suszona cała (firmy OWOCOWY RAJ)*
Przygotowanie:
  1. Banany zblendować z mlekiem oraz mąką kasztanową.
  2. Do masy dodać połowę bakalii i wymieszać.
  3. Masę wylać do formy (sylikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia) na wysokość nie większą, niż 2 cm.
  4. Ciasto piec około 35 minut w 180 stopniach.
  5. Gotowe ciasto posypać pozostałymi bakaliami. 
Prosty, szybko i na temat! :)


*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (20 kawałków)- ok. 1225kcal
1 kawałek- ok. 61kcal

13 komentarzy:

  1. Lubię mąkę kasztanową, bo wypieki z dodatkiem tej mąki mają wyjątkowy smak :)

    OdpowiedzUsuń
  2. cudne! minimum składników maksimum smaku! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadłam nigdy nic na bazie mąki kasztanowej, ale chętnie bym spróbowała! Wygląda to naprawdę przepysznie. :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajne ciasto, ale niestety mnie kasztany nie posmakowały :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Zdecydowanie zjadłabym duży kawałek :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super ciacho i bardzo łatwy przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  7. jak zwykle super przepis :) zapraszam na blogowe mikołajki http://viollej.blogspot.com/2015/11/blogowe-mikoajki-2015.html?showComment=1447539959006#c972413060824405790

    OdpowiedzUsuń
  8. ulala.. nigdy nie miałam do czynienia z mąką kasztanową.. ciekawe jak smakuje? Bardzo mnie tym przepisem zaintrygowałaś!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ciężko opisać jej smak, ale jest lekko słodka, lekko orzechowa- pycha!

      Usuń