1 lutego 2017

NALEŚNIKI KUKURYDZIANE ZE SMAŻONYMI WARZYWAMI

I to jest wypasiony obiad, który gwarantuje sytość na długi czas ;)
Naleśnik jest bezglutenowy, dlatego to propozycja dla również dla osób nietolerujących glutenu ;)

Całość jest wegetariańska i pełna wartości odżywczych ;)


Składniki:
Naleśniki
  • 3 jajka
  • 2 "chlusty" mleka
  • pół szklanki mąki kukurydzianej
  • pół szklanki mąki ryżowej 
  • odrobinę oleju kokosowego
Farsz
  • 300g pieczarek
  • papryka zielona
  • por
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • kilka łyżek passaty pomidorowej
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 plastry sera feta
  • koperek
  • przyprawy: sól himalajska, zioła prowansalskie, imbir
  • do podania: szczypior
Przygotowanie:
Naleśniki
  1. Na patelni rozgrzać olej.
  2. Pozostałe składniki dokładnie ze sobą zblendować, masę wylać na patelnię- naleśniki smażyć z obu stron.
Farsz 
  1. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem.
  2. Następnie dodać pokrojone pieczarki, paprykę i por- całość przyprawić.
  3. Na koniec dodać passatę, całość podgrzać- na koniec farsz wymieszać z posiekanym koperkiem.
  4. Gotowy farsz nałożyć do naleśników, posypać pokruszoną fetą i szczypiorkiem, naleśnika złożyć. 
Kalorie:
Całość (3 duże naleśniki)- ok. 1210kcal
1 naleśnik- ok. 403kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz