Ile bym nie zrobiła tyle zjem!
Zachęcam Was do przygotowania swojej własnej granoli, ponieważ wtedy macie pewność co jecie! Nie ma w niej zbędnych tłuszczów, cukrów, czy dodatkowej chemii...
A przy tym można dorzucić do niej bakalie i dodatki, które najbardziej lubicie- ty wy wybieracie, a nie tobi tego producent za Was! ;)
Składniki:
- 100g płatków owsianych
- 100g migdałów
- 150g rodzynek
- garść jagód goji
- 6 łyżek nektaru kokosowego
- Płatki owsiane, migdały i rodzynki wymieszać z nektarem kokosowym.
- Całość wyłożyć na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia) i piec około 20 minut w 160 stopniach- co chwile mieszając.
- Do całości (po ostygnięciu) dodać jagody goji, przechowywać w zamkniętym pojemniku.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (8 porcji)- ok. 1570kcal
1 porcja- ok. 196kcal
chętnie sprobowałabym tego nektaru!
OdpowiedzUsuńNie znam smaku tego nektaru, ale na granolę jestem chętna! Zdecydowanie wolę domowe i jeszcze nie kupiłam nigdy gotowej (właśnie przez skład).
OdpowiedzUsuńgdzie można kupić ten nektar?
OdpowiedzUsuńja otrzymałam go od Bio Planet; na stronie Bio Planet jest wyszukiwarka sklepów, w których można dostać ich produkty http://bioplanet.pl/sklepy
Usuń