Moja propozycja na szybki, aczkolwiek smaczny wegański obiad to makaron z sosem pomidorowo- dyniowym! Delikatny, lekki i sycący- po takim obiedzie nie musicie obawiać się, że dopadnie Was jakiekolwiek uczucie ciężkości ;)
Zatem szybko robimy obiad, a potem idziemy na długi wiosenny spacer! ;)
Składniki:
- 120g makaronu owsianego rurki (Green Essence)*
- 250g przecieru pomidorowego
- 1 szklanka tartej dyni
- 1 łyżeczka płatków drożdżowych
- kilka pomidorów koktajlowych
- przyprawy: suszone płatki pomidora, sól himalajska, pomidor suszony z czosnkiem i bazylią
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Przecier pomidorowy podgrzać na patelni wraz z tartą dynią oraz solą himalajską i przyprawą suszony pomidor z czosnkiem i bazylią.
- Gotowy makaron podać z sosem, na wierzchu posypać suszonymi płatkami pomidora oraz płatkami drożdżowymi- całość ozdobić pomidorkami.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 585kcal
1 porcja- ok. 293kcal
Jeszcze nigdy nie jadłam makaronu owsianego, ale przypuszczam, że musi być smaczny... zwłaszcza podany na słodko :)
OdpowiedzUsuńPyszności!
OdpowiedzUsuńProstota górą :)
Aż człowiek tęskni za dynią :) Szkoda, że nie pomroziłam sobie!
OdpowiedzUsuńTeż robiłam kiedyś takie danie. Ten sos pomidorowy dyniowy to było cudo i był o wiele lepszy od zwykłego pomidorowego :D
OdpowiedzUsuń