Mąka migdałowa oraz krem kokosowo- migdałowy to połączenie idealne!
Namawiam do ich upieczenia! ;)
Składniki:
- 8 łyżek mąkimigdałowej
- 2 białka jajek
- 2 banany
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia bio
- 3 łyżki kremu kokosowo- migdałowego
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- garść jagód
- Banany zblendować z białkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia.
- Masę przełożyć do foremek i piec około 20 minut w 180 stopniach.
- Na gotowe babeczki nałożyć krem kokosowo- migdałowy, posypać wiórkami i jagodami.
Kalorie:
Całość (8 babeczek)- ok. 1010kcal
1 babeczka- ok. 126kcal
O! Ale super - będę musiała spróbować :)
OdpowiedzUsuńpyszne !
OdpowiedzUsuńmmm....! i te jagody! :)
OdpowiedzUsuńPrzeapetyczne babeczki. Przepis zapisuje;-).
OdpowiedzUsuń