Z przesłodką morwą białą, polecaną szczególnie wszystkim cukrzykom (reguluje poziom cukru we krwi) oraz pysznymi orzeszkami nerkowca!
Składniki:
- 1 szklanka puree z dyni
- 2 banany
- 1/2 szklanki naparu z liści stevi
- 3 łyżki morwy białej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 2 łyżeczki agaru
- do podania: jogurt, orzechy nerkowca, morwa biała
- Puree dyniowe zblendować z bananami oraz naparem ze stevi.
- Do całości dodać morwę i wymieszać, a następnie zagotować.
- Podczas gotowania dodać agar (energicznie mieszając), gotować jeszcze 1-2 minuty, po czym przełożyć do foremek i odstawić do stężenia.
- Gotowe galaretki podawać z jogurtem, orzechami nerkowca i morwą białą.
Kalorie (bez dodatków):
Całość (4 galaretki)- ok. 407kcal
1 galaretka- ok. 102kcal
Nie mogę się napatrzeć, wygląda genialnie <3
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na pyszny deser :-)
OdpowiedzUsuńJakie malutkie urocze!
OdpowiedzUsuńGenialny pomysł, a wyglądają cudownie :)
OdpowiedzUsuńDynia i banan - uwielbiam to połączenie :)
OdpowiedzUsuńPołączenie doskonałe. A galaretki z dyni jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńTy to zachwycasz swoimi pomysłami i ich wykonaniem. Wygląda obłęęędnie, aż się człowiek ślini na sam widok. :D
OdpowiedzUsuńWidzę, że nerkowce nadal rządzą ;)
OdpowiedzUsuńHehe jaki fajny pomysł z tą galaretką:)
OdpowiedzUsuńWow! bardzo pomysłowe :)
OdpowiedzUsuńTwoje przepisy są cudowne!
OdpowiedzUsuńWygląda baaardzo apetycznie ;-D
OdpowiedzUsuńskąd Ty bierzesz te wszystkie pomysły? za każdym razem mnie zachwycisz ;)
OdpowiedzUsuńa jakoś tak same przychodzą i to czasem w bardzo dziwnych momentach :)
UsuńAleż ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Ale to musi być słodkie (=pyszne!)
OdpowiedzUsuń