1 lutego 2016

WEGAŃSKI PUDDING JAGODOWY Z BIAŁKIEM SŁONECZNIKOWYM

Bardzo pożywny pudding, który może posłużyć, jako posiłek potreningowy dla aktywnych wegan!

Jako źródło węglowodanów- banany i mrożone jagody!
Za źródło białka posłużyły mi mleko sojowe oraz sproszkowane białko słonecznikowe!
I do tego akcent zdrowych tłuszczy w postaci płatków migdałowych!


Składniki:
  • 4 łyżki płatków jaglanych
  • 1,5 szklanki mleka sojowego
  • 1 łyżka białka słonecznikowego
  • 2 garście jagód
  • banan
  • 1 łyżka płatków migdałowych
Przygotowanie: 
  1. Płatki jaglane ugotować w szklance mleka sojowego.
  2. Ostudzone płatki zblendować z bananem, jagodami, pozostałą połową szklanki mleka sojowego oraz białkiem słonecznikowym.
  3. Pudding podawać z uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Palce lizać :)


Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 pudding)- ok. 535kcal

9 komentarzy:

  1. nie mam białka słonecznikowego ale myślę że i bez tego wyjdzie pycha! szukam kuchennych inspiracji...u ciebie jest ich tak wiele! a ja muszę już się kłaść. jutro nadrobię:) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie słyszałam o białku słonecznikowym, a pudding musi smakować obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to bardzo fajny zamiennik białka pochodzenia zwierzęcego ;)

      Usuń
  3. Pysznie!

    Zapraszam do siebie ;-) www.make-life-green.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Już nie mogę się doczekać kiedy zrobię sobie ten pudding i zatopię w nim łyżeczkę:P

    OdpowiedzUsuń
  5. Wow jaki fajny ten pudding, super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń