Jako źródło węglowodanów- banany i mrożone jagody!
Za źródło białka posłużyły mi mleko sojowe oraz sproszkowane białko słonecznikowe!
I do tego akcent zdrowych tłuszczy w postaci płatków migdałowych!
Składniki:
- 4 łyżki płatków jaglanych
- 1,5 szklanki mleka sojowego
- 1 łyżka białka słonecznikowego
- 2 garście jagód
- banan
- 1 łyżka płatków migdałowych
- Płatki jaglane ugotować w szklance mleka sojowego.
- Ostudzone płatki zblendować z bananem, jagodami, pozostałą połową szklanki mleka sojowego oraz białkiem słonecznikowym.
- Pudding podawać z uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 pudding)- ok. 535kcal
Wygląda na baaaardzo zdrowy!
OdpowiedzUsuńWygląda na baaaardzo zdrowy!
OdpowiedzUsuńnie mam białka słonecznikowego ale myślę że i bez tego wyjdzie pycha! szukam kuchennych inspiracji...u ciebie jest ich tak wiele! a ja muszę już się kłaść. jutro nadrobię:) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńNigdy nie słyszałam o białku słonecznikowym, a pudding musi smakować obłędnie :)
OdpowiedzUsuńto bardzo fajny zamiennik białka pochodzenia zwierzęcego ;)
UsuńPysznie!
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie ;-) www.make-life-green.blogspot.com
Już nie mogę się doczekać kiedy zrobię sobie ten pudding i zatopię w nim łyżeczkę:P
OdpowiedzUsuńuwaga! szybko znika i chce się więcej! ;)
UsuńWow jaki fajny ten pudding, super pomysł :)
OdpowiedzUsuń