Banan dodaje owsiance smaku i konsystencji kremu, natomiast jeżyny... długo można opowiadać- były pyszne!
Składniki:
- 5 łyżek płatków owsianych
- 1 banan
- garść jeżyn
- 1 łyżka amarantusa ekspandowanego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- Płatki owsiane namoczyć, a następnie ugotować z cynamonem.
- Gotowe płatki zblendować z bananem i wymieszać z częścią pokrojonych jeżyn- przełożyć do miseczki.
- Podać z jogurtem naturalnym, posypać amarantusem i poukładać jeżyny.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 370kcal
owsianka dobra na wszystko, zwłaszcza z bananem!
OdpowiedzUsuńOwsianki są przepyszne, zwłaszcza z takimi dodatkami jak twoje :)
OdpowiedzUsuńZ taką dawką owoców na pewno było pysznie ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny wpis! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
_____________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
ślicznie podałaś! :)
OdpowiedzUsuńpoczciwa owsianka zawsze się sprawdza. ślicznie podałaś :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam owsianki i często je robię :)
OdpowiedzUsuńŁaaaa! czemu ja tu weszłam po kolacji?! No dlaczego?! Pycha!
OdpowiedzUsuńOwsianki nigdy się nie nudzą, bo zawsze można zrobić je w inny sposób, poszaleć z dodatkami. A Twój przepis oczywiście trafia na moją śniadaniową listę "do wypróbowania";)
OdpowiedzUsuńpyszny i zdrowy początek dnia :)
OdpowiedzUsuńTwoja owsianka również wygląda smakowicie, bardzo ciekawe połączenie, warte wypróbowania
OdpowiedzUsuńmniaaaaaaaaam pycha <3
OdpowiedzUsuń