23 sierpnia 2014

KREMOWA OWSIANKA BANANOWA Z JEŻYNAMI

Wszyscy wiemy, jak wartościowym posiłkiem jest owsianka. Zwłaszcza, gdy dodamy do niej przykładowo świeże owoce!

Banan dodaje owsiance smaku i konsystencji kremu, natomiast jeżyny... długo można opowiadać- były pyszne!


Składniki:
  • 5 łyżek płatków owsianych
  • 1 banan
  • garść jeżyn
  • 1 łyżka amarantusa ekspandowanego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
  1. Płatki owsiane namoczyć, a następnie ugotować z cynamonem.
  2. Gotowe płatki zblendować z bananem i wymieszać z częścią pokrojonych jeżyn- przełożyć do miseczki.
  3. Podać z jogurtem naturalnym, posypać amarantusem i poukładać jeżyny.
Taka owsianka to nie tylko idealnie sycące i zdrowe śniadanie, dające energię na cały dzień... ale również smakowity i lekki deser ;)

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 370kcal

Lekkie desery bez piekarnika vol 2Jeżyny 2014Lato w pełni!

12 komentarzy:

  1. owsianka dobra na wszystko, zwłaszcza z bananem!

    OdpowiedzUsuń
  2. Owsianki są przepyszne, zwłaszcza z takimi dodatkami jak twoje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z taką dawką owoców na pewno było pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny wpis! :)

    Pozdrawiam

    _____________

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. poczciwa owsianka zawsze się sprawdza. ślicznie podałaś :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam owsianki i często je robię :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Łaaaa! czemu ja tu weszłam po kolacji?! No dlaczego?! Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  8. Owsianki nigdy się nie nudzą, bo zawsze można zrobić je w inny sposób, poszaleć z dodatkami. A Twój przepis oczywiście trafia na moją śniadaniową listę "do wypróbowania";)

    OdpowiedzUsuń
  9. pyszny i zdrowy początek dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Twoja owsianka również wygląda smakowicie, bardzo ciekawe połączenie, warte wypróbowania

    OdpowiedzUsuń