A dzisiaj granola o smaku jabłek z wieloma dodatkami, co sprawia, że na pewno nie jest nudna w smaku! :)
Składniki:
- 100g płatków owsianych
- 100g płatków jaglanych
- 2 małe jabłka
- 1 mały banan
- 5 łyżek białego maku
- 2 garście jagód goji (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 150g pestek dyni
- 5 łyżek lnu złotego
Przygotowanie:
- Jabłka obrać ze skórek i zblendować na mus z bananem.
- Do musu owocowego dodać wszystkie pozostałe składniki (oprócz jagód goji) i wyłożyć na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia).
- Granolę piec w temperaturze 160 stopni przez około 20 minut (podczas pieczenia 2 razy przemieszać).
- Do gotowej granoli dodać jagody goji.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (15 porcji)- ok. 2545kcal
1 porcja- ok. 170kcal
mmmm domowa jest najlepsza :)
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie i tak też pewnie smakuje :D Mam tylko jedno ale - z tego co wiem coś 'o smaku np. jabłkowym' to nie to samo co 'coś jabłkowego' :)
OdpowiedzUsuńMniam uwielbiam granole ;) taka domowa najlepsza i najzdrowsza
OdpowiedzUsuńPychotka! Uwielbiam domowe ganole i sama często robię z różnymi dodatkami :)
OdpowiedzUsuńtez zrobiłam granole jabłkową - pychotka ;)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy sama nie robiłam, ale czas spróbować :-)
OdpowiedzUsuńMniam uwielbiam domową granolkę :-)
OdpowiedzUsuńFajna granola na jesień:))
OdpowiedzUsuńDomowa najlepsza, wiadomo! ;)
OdpowiedzUsuńGranola z jabłkami jest pyszna i pięknie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuń