A kto nie lubi pesto? ;)
Można je przyrządzić na wiele sposobów, a z ulubionym makaronem smakuje wyśmienicie! :)
Moje pesto przyrządziłam trochę inaczej, niż te standardowe.
Składniki:
- 120g makaronu ryżowo- kukurydzianej spaghetti
- pół awokado
- 2 garście szpinaku
- kawałek zielonej papryki
- 1 łyżka oleju z pestek dyni
- 1 łyżka soku z limonki
- przyprawy: sól himalajska, estragon
- 1 łyżka nasion słonecznika
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Awokado, szpinak, paprykę, olej, przyprawy oraz sok z limonki zblendować dokładnie.
- Makaron wymieszać z pesto, posypać uprażonymi nasionami słonecznika.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 715kcal
1 porcja- ok. 358kcal
O, to ciekawe. Na pewno spróbuję.
OdpowiedzUsuń