Jeśli spotkaliście się z taką tezą to właśnie jej zaprzeczam i przedstawiam bardzo smakowite i lekkie spaghetti sojowe z dodatkiem makarony ryżowego!!
Składniki:
- 100g makaronu ryżowego
- 240g mieszanki sojowej do spaghetti
- 400ml passaty pomidorowej
- świeża bazylia
- kiełki fasoli mung
- pestki dyni
- przyprawy: papryka słodka, sól himalajska
- Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na 3- 5 minut, po czym odcedzić.
- Mieszankę sojową podgrzać na patelni przez około 2 minuty, po czym dodać passatę pomidorową oraz bazylię i przyprawy- całość podgrzać przez kolejne 3 minuty.
- Wcześniej przygotowany makaron wyłożyć na talerz, następnie sos, a na wierzchu posypać kiełkami fasoli mung i pestkami dyni (uprażonymi na patelni).
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 903kcal
1 porcja- ok. 452kcal
Super kompozycja smakowa :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podoba i przepis i to jak podałaś. Kusząco wygląda :)
OdpowiedzUsuńfaktycznie świetne
OdpowiedzUsuńno pewnie że mogą,ja nawet wolę takie bezmięsne
OdpowiedzUsuńA mam tylko drobne pytanie, jest gdzies opcja kupna stacjonarnie mieszanki sojowej? Jakis konkretny sklep, wiekszy supermarket?
OdpowiedzUsuńspróbuj pod tym linkiem poszukać sklepu: http://www.bioplanet.pl/sklepy
Usuń