Krem może posłużyć, jako kolacja, czy śniadanie ;)
Składniki:
- mała dynia hokkaido
- 2 pomarańcze
- szczypta cynamonu (firmy Green Essence)*
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżka migdałów blanszowanych
- Dynię obrać ze skórki, ugotować i ostudzić.
- Ugotowaną dynię zblendować z pomarańczami wraz ze szczyptą cynamonu i gałki muszkatołowej.
- Krem podawać z uprażonymi na suchej patelni migdałami.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 535kcal
1 porcja- ok. 268kcal
Piękny ma kolor :)
OdpowiedzUsuńZupa z dyni - zawsze jestem chętna:)
OdpowiedzUsuńlubię ^^ !
OdpowiedzUsuńSuper krem, uwielbiam z dyni :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podoba ten kremik :-)
OdpowiedzUsuńZupa z dyni zawsze pyszna ale z pomarańczą jeszcze nie próbowałam, wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńTez mam jeszcze dynie:-). I przyznaje,ze jeszcze nigdy nie robilam zupy z dyni. Zawsze wmawialam sobie,ze to bedzie mdle danie w smaku;-). Musze jednak zrobic:-).
OdpowiedzUsuńJa też zostawiłam sobie dynie na zimę :) Bardzo apetyczna zupa :)
OdpowiedzUsuńAle pyszotka ;)
OdpowiedzUsuńSuper krem! mniam:)
OdpowiedzUsuń