Dzisiaj zdecydowałam się na zrobienie budyniu o smaku migdałowym na bazie kaszy jaglanej.
Szczerze mówiąc niewiele różni się on w konsystencji od tego tradycyjnego, powiem więcej- jest lepszy!
Z resztą sami spróbujcie :)
Składniki:
- 7 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 500ml mleka migdałowego
- pół banana
- 2 łyżeczki stevi
- dodatkowo: opuncja, migdały (firmy OWOCOWY RAJ)*
- Kaszę jaglaną dwukrotnie opłukać, a następnie ugotować w mleku migdałowym z dodatkiem stevi.
- Ugotowaną kaszę zblendować z bananem.
- Całość podać z całymi migdałami i kawałkami opuncji.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 565kcal
1 porcja- ok. 283kcal
Gdzie nie wchodzę dziś tam budyń, zmówiłyście się czy jak? I to jeden lepszy od drugiego :D
OdpowiedzUsuńChętnie bym spróbowała opuncji :]
uwielbiam budyń, a jaglany to już w ogóle ubóstwiam :D
OdpowiedzUsuńJako fanka wszelkich budyniowych smaków, chętnie bym spróbowała i takiego :)
OdpowiedzUsuńzjadłoby sie :)
OdpowiedzUsuńPorywam na deser! Jest fantastyczny :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się :), wszystkie orzechowe smaki są porywające od pistacji, macadamii, przez nerkowca po migdały tylko tak: Skąd wezmę mleko migdałowe? , u mnie w sklepie jest tylko napój migdałowy np. firmy provamel, no i czy widziałaś gdzieś ogólnodostępną opuncję w jakiejś sieci sklepów?
OdpowiedzUsuńhttp://www.bioplanet.pl/sklepy pod tym linkiem znajdziesz sklep w pobliżu siebie, w którym będzie dostępne mleko migdałowe ;)
UsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie, http://juliet-monroe.blogspot.com/ KLIK :))
Jaglankę w słodkiej wersji biorę midgałowo i w każdej ilości!
OdpowiedzUsuńApetycznie! Takie budynie, a w szczególności z jaglanki to cuda ;)
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym spróbowała jak smakuje :-)
OdpowiedzUsuńlubie testować nowe smaki ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam opuncji! Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńTeż bardzo lubię opuncję :)
OdpowiedzUsuńA taki budyń jaglany to kolejny pomysł na pyszny i zdrowy deser, super!
Nigdy nie jadłam budyniu jaglanego... w takim wydaniu musiał być pyszny... chetnie wypróbuje Twój przepis.
OdpowiedzUsuńSzkoda, że nie można kupić budyniu jaglanego w sklepie. W sensie, że żadna firma produkująca budynie w proszku nie wpadła na ten pomysł. Zjadłabym... a sama nie jestem w stanie zrobić.
OdpowiedzUsuńpewnie nie byłby już wtedy taki zdrowy... :) a to przecież proste, spróbuj! :)
UsuńZdrowy i na pewno smaczny :)
OdpowiedzUsuń