23 listopada 2014

MIGDAŁOWY BUDYŃ JAGLANY Z OPUNCJĄ

Druga odsłona tego jakże ciekawego owocu- opuncji! Posiada bardzo specyficzny smak, jednak mi bardzo zasmakowała.

Dzisiaj zdecydowałam się na zrobienie budyniu o smaku migdałowym na bazie kaszy jaglanej.
Szczerze mówiąc niewiele różni się on w konsystencji od tego tradycyjnego, powiem więcej- jest lepszy!

Z resztą sami spróbujcie :)


Składniki:
  • 7 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 500ml mleka migdałowego
  • pół banana
  • 2 łyżeczki stevi
  • dodatkowo: opuncja, migdały (firmy OWOCOWY RAJ)*
Przygotowanie: 
  1. Kaszę jaglaną dwukrotnie opłukać, a następnie ugotować w mleku migdałowym z dodatkiem stevi.
  2. Ugotowaną kaszę zblendować z bananem.
  3. Całość podać z całymi migdałami i kawałkami opuncji.
Świetna propozycja na zdrowy deser- dla dzieci, dla tych na diecie, dla każdego łasucha! :)

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 565kcal
1 porcja- ok. 283kcal

W orzechowym raju 3

18 komentarzy:

  1. Gdzie nie wchodzę dziś tam budyń, zmówiłyście się czy jak? I to jeden lepszy od drugiego :D
    Chętnie bym spróbowała opuncji :]

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam budyń, a jaglany to już w ogóle ubóstwiam :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Jako fanka wszelkich budyniowych smaków, chętnie bym spróbowała i takiego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Porywam na deser! Jest fantastyczny :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Podoba mi się :), wszystkie orzechowe smaki są porywające od pistacji, macadamii, przez nerkowca po migdały tylko tak: Skąd wezmę mleko migdałowe? , u mnie w sklepie jest tylko napój migdałowy np. firmy provamel, no i czy widziałaś gdzieś ogólnodostępną opuncję w jakiejś sieci sklepów?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. http://www.bioplanet.pl/sklepy pod tym linkiem znajdziesz sklep w pobliżu siebie, w którym będzie dostępne mleko migdałowe ;)

      Usuń
  6. Jaglankę w słodkiej wersji biorę midgałowo i w każdej ilości!

    OdpowiedzUsuń
  7. Apetycznie! Takie budynie, a w szczególności z jaglanki to cuda ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Z chęcią bym spróbowała jak smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nigdy nie jadłam opuncji! Wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Też bardzo lubię opuncję :)
    A taki budyń jaglany to kolejny pomysł na pyszny i zdrowy deser, super!

    OdpowiedzUsuń
  11. Nigdy nie jadłam budyniu jaglanego... w takim wydaniu musiał być pyszny... chetnie wypróbuje Twój przepis.

    OdpowiedzUsuń
  12. Szkoda, że nie można kupić budyniu jaglanego w sklepie. W sensie, że żadna firma produkująca budynie w proszku nie wpadła na ten pomysł. Zjadłabym... a sama nie jestem w stanie zrobić.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pewnie nie byłby już wtedy taki zdrowy... :) a to przecież proste, spróbuj! :)

      Usuń