4 czerwca 2015

WIOSENNA SAŁATKA Z MAKARONEM KUKURYDZIANYM, SZPARAGAMI I BOTWINĄ

Wiosna, a w zasadzie już lato na całego!!
Za oknem słonecznie, więc tak również musi być na moim talerzu!

Dzisiaj proponuję wszystkim odzwierciedlenie pięknej pogody w lekkim i pełnym witamin daniu! :)


Składniki:
  • 30g makaronu kukurydziano- ryżowego świderki
  • kilka szparagów
  • kilka łodyg botwiny z liśćmi
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżeczka pestek dyni
  • koperek
  • sos tamari
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotować i odcedzić.
  2. Ze szparagów odciąć 1/3 dolnej części i ugotować na parze.
  3. Botwinę posiekać i również ugotować.
  4. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą- podawać na zimno lub ciepło skropione sosem tamari.
Prosto, szybko, lekko i letnio! :)

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 300kcal

Szparagowe<3Love Nowalijki w kuchni

16 komentarzy:

  1. Ale smakowicie wyglada! Szczególnie z tymi pomidorkami:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sam widok zachwyca, a co dopiero smaki *-*

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie sałatki <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszności! Wspaniała sałatka!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie sałatki lubię najbardziej :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. A właśnie zastanawiam się co by tutaj dzisiaj zjeść na obiad... :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ślicznie się prezentuje! Poproszę taką na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jak zdrowo i kolorowo! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pysznie wygląda! Z chęcią bym spróbowała. :-)
    Pozdrawiam i obserwuję. :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Prosto i pysznie, tak lubię :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Zastanawiałam się właśnie do czego by tu użyć botwiny, Twój przepis spadł mi z nieba! :-) Wygląda niesamowicie apetycznie, kocham tak przygotowany makaron. :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. Idealne wykorzystanie szparagów :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Pięknie i smakowicie wygląda, u mnie takie sałatki teraz rządzą na obiad i kolację :D

    OdpowiedzUsuń