Za oknem słonecznie, więc tak również musi być na moim talerzu!
Dzisiaj proponuję wszystkim odzwierciedlenie pięknej pogody w lekkim i pełnym witamin daniu! :)
Składniki:
- 30g makaronu kukurydziano- ryżowego świderki
- kilka szparagów
- kilka łodyg botwiny z liśćmi
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 łyżeczka pestek dyni
- koperek
- sos tamari
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Ze szparagów odciąć 1/3 dolnej części i ugotować na parze.
- Botwinę posiekać i również ugotować.
- Wszystkie składniki wymieszać ze sobą- podawać na zimno lub ciepło skropione sosem tamari.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 300kcal
Ale smakowicie wyglada! Szczególnie z tymi pomidorkami:)
OdpowiedzUsuńSam widok zachwyca, a co dopiero smaki *-*
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie sałatki <3
OdpowiedzUsuńBrzmi bardzo zdrowo i smacznie :)
OdpowiedzUsuńPyszności! Wspaniała sałatka!!! :)
OdpowiedzUsuńTakie sałatki lubię najbardziej :-)
OdpowiedzUsuńA właśnie zastanawiam się co by tutaj dzisiaj zjeść na obiad... :)
OdpowiedzUsuńŚlicznie się prezentuje! Poproszę taką na kolację :)
OdpowiedzUsuńJak zdrowo i kolorowo! :)
OdpowiedzUsuńSmaczna wyszła:)
OdpowiedzUsuńŁadne drugie śniadanko :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda! Z chęcią bym spróbowała. :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i obserwuję. :-)
Prosto i pysznie, tak lubię :-)
OdpowiedzUsuńZastanawiałam się właśnie do czego by tu użyć botwiny, Twój przepis spadł mi z nieba! :-) Wygląda niesamowicie apetycznie, kocham tak przygotowany makaron. :-)
OdpowiedzUsuńIdealne wykorzystanie szparagów :)
OdpowiedzUsuńPięknie i smakowicie wygląda, u mnie takie sałatki teraz rządzą na obiad i kolację :D
OdpowiedzUsuń