Przygotowuje się dość szybko, jest pełen warzyw i kolorów!
Składniki:
- 150g makaronu orkiszowego pełnoziarnistego
- 2 papryki
- brokuł
- opakowanie świeżego szpinaku
- cebula czerwona
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju arganowego
- 1 łyżka pasty miso
- 2 łyżki nasion słonecznika (Green Essence)*
- przyprawy: kurkuma, imbir, sól himalajska, lubczyk
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Na patelni rozgrzać olej, wrzucić i podsmażyć posiekaną cebulkę, następnie dodać czosnek oraz paprykę- całość podsmażyć przez kilka minut, jednocześnie doprawiając.
- Kolejno dodać drobno pokrojony brokuł, wszystko zalać połową szklanki wody wymieszanej z miso- dusić kilka minut, aż nadmiar wody wyparuje, a warzywa nieco zmięknął.
- Na koniec dodać szpinak, a następnie makaron i całość posypać uprażonymi na suchej patelni nasionami słonecznika.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 1120kcal
1 porcja- ok. 374kcal
Idealne na lunch!:)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/