Zaczynając pichcenie nie spodziewałam się, aż tak dobrego efektu!
Dzięki temu, że je upiekłam miały z wierzchu leciutko chrupiącą skorupkę, ale za to w środku były mięciutkie!
Wyjątkowo delikatny smak uzyskany poprzez zastosowanie dyni skradł moje podniebienie :)
Składniki:
- 3 łyżki kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1/2 szklanki puree z dyni
- 1 łyżka mąki z tapioki
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 1 łyżka mąki jaglanej
- 1 łyżka lnu mielonego
- przyprawy: kurkuma, sól sezamowa
- Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować.
- Ugotowaną kaszę zblendować z pozostałymi składnikami.
- Z masy uformować małe gnocchi, ponacinać je nożem i piec około 15 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (24 gnocchi)- ok. 390kcal
1 gnocchi- ok. 17kcal
1/2 kg? czy ile tej dyni? :-)
OdpowiedzUsuńoj przeoczenie, już poprawione- 1/2 szklanki :)
UsuńŚwietny przepis :) Robię podobnie, ale do tej pory zawsze gotowałam te kluski. Wkrótce spróbuję zrobić według Twojego przepisu. Dziękuję :)
OdpowiedzUsuńJakie małe ślicznotki :-)
OdpowiedzUsuńDo tej pory jadłam wyłącznie tradycyjne gnocchi. Muszę wypróbować Twoją wersję, bo dynia zawsze przemawia do mnie w każdej postaci. :-)
OdpowiedzUsuńMniam, mniam!
OdpowiedzUsuńŚliczniutkie i pyszniutkie :)
OdpowiedzUsuńwyglądają uroczo! :)
OdpowiedzUsuńale pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńFantastyczne, uwielbiam gnocchi :)
OdpowiedzUsuńAle fajne, przepis porywam!
OdpowiedzUsuń