A w szczególności z kaszy jaglanej, która jest jednocześnie delikatna i wyjątkowa w smaku!
Do tego ulubiony sos i obiad gotowy :)
Składniki:
Kotleciki
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- 240g groszku konserwowego
- jajko
- pół czerwonej cebuli
- 1 łyżka jarmużu sproszkowanego
- trochę ziaren lnu
- przyprawy: lubczyk, sól himalajska, pieprz biały, kurkuma
- 150g szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- pół czerwonej cebuli
- 180g jogurtu naturalnego
- 4 łyżki passaty pomidorowej
- 1 łyżeczka oleju arganowego
- sól himalajska
Kotleciki
- Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie i ugotować, następnie wymieszać z pozostałymi składnikami na kotleciki.
- Z masy uformować kotleciki, na wierzchu posypać lnem- piec około 20/25 minut w 190 stopniach.
- Olej rozgrzać, następnie podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek.
- Dodać szpinak, zalać 3-4 łyżkami wody, posolić i chwilę dusić, po czym dodać passatę.
- Po podgrzaniu wszystkiego dodać jogurt i delikatnie wymieszać.
Kalorie:
Całość (19 kotlecików z sosem)- ok. 785kcal
1 kotlecik z sosem- ok. 41kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz