To jedno z moich ulubionych warzyw, więc korzystam z niego ile mogę!
I tym razem na słodko, w ciasteczkach w towarzystwie rodzynek :)
Składniki:
- pół szklanki drobnej kaszy bulgur (Green Essence)*
- 5 łyżek mąki jaglanej
- garść rodzynek
- banan
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 1/4 małej dyni hokkaido
- szczypta stewi
- Bulgur zalać wrzątkiem lekko ponad powierzchnię kaszy i pozostawić pod przykryciem na kilka minut (do momentu, aż wchłonie całą wodę).
- Rodzynki namoczyć, odcedzić i wymieszać z kaszą oraz stewią.
- Dynię pokroić w plastry i upiec w piekarniku (200 stopni/15 minut), a następnie zblendować z bananem.
- Mus dyniowo- bananowy wymieszać z kaszą z rodzynkami, mąką, 3 łyżkami wiórków.
- Z masy uformować ciasteczka, które posypać wiórkami i piec około 15/20 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (14 ciasteczek)- ok. 925kcal
1 ciasteczko- ok. 66kcal
Cudnie słoneczne ciasteczka, mniam! :)
OdpowiedzUsuń