Coś innego, coś lekkiego ;)
Składniki:
- 120g makaronu ciecierzycowo- kukurydzianego
- 150g jogurtu sojowego
- opakowanie świeżego szpinaku
- 3 łyżki alg dulse
- 1 łyżeczka czarnuszki
- przyprawy: sól himalajska, mieszanka ziół
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Algi zalać wodą i moczyć przez 5 minut, a następnie wymienić wodę i gotować kolejne 5-8 minut.
- Szpinak wrzucić na patelnię i poddusić z przyprawami, dodać ugotowane algi wraz z makaronem i jogurtem- całość wymieszać.
- Gotowy makaron posypać czarnuszką.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 580kcal
1 porcja- ok. 290kcal
Szpinak zawsze i wszędzie!!! :)
OdpowiedzUsuń