7 lipca 2016

JĘCZMIENNE BABECZKI Z MORELAMI

Pomarańczowo- żółciutkie morele, rozpływające się w ustach... trzeba je wykorzystać do upieczenia babeczek! ;)
Korzystajcie z sezonu na letnie owoce, bo pozwala na kulinarne szaleństwa! ;)


Składniki:
  • 6 łyżek płatków jęczmiennych
  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • 2 jajka
  • 6 moreli
  • 1 banan
  • 2 łyżki ksylitolu (Green Essence)*
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki zblendować ze sobą (zostawić 2 morele) i przełożyć do foremek.
  2. Pozostałe 2 morele pokroić na kawałki i ułożyć po kawałku na wierzchu każdej babeczki.
  3. Babeczki piec około 20-25 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (11 babeczek)- ok. 810kcal
1 babeczka- ok. 74kcal

2 komentarze:

  1. Uwielbiam babeczki, a przepis wydaje się bardzo ciekawy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Madziu można powiedzieć babeczki pełen wypas :)

    OdpowiedzUsuń