I również ten eksperyment wyszedł całkiem nieźle! ;)
Składniki:
- 50g makaronu z ryżu brązowego z wakame
- 100g boczniaków
- 100ml śmietanki ryżowej
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 łyżka oleju arganowego
- koperek świeży
- przyprawy: sól himalajska, pieprz, liść laurowy
- Boczniaki umyć i oczyścić papierowym ręcznikiem, po czym pokroić w paski.
- Na patelni rozgrzać olej arganowy i wrzucić boczniaki wraz z liściem laurowym (w razie potrzeby delikatnie podlać wodą).
- Grzyby dusić na patelni do odparowania całego płynu, po czym posolić i popieprzyć, a następnie dodać śmietankę ryżową i posiekany koperek.
- Ugotowany makaron podawać z sosem oraz uprażonymi pestkami dyni.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 440kcal
pyszne !
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuńBardzo przyjemny przepis. Boczniaki uwielbiam!
OdpowiedzUsuń