Jeden produkt, a tyle możliwości! :)
Składniki:
- 80g makaronu muszle
- 250g szpinaku świeżego
- mały jogurt naturalny
- 2 pęczki młodych marchewek
- pasta curry
- nasiona babki jajowatej
- przyprawy: sól sezamowa, sól himalajska, bazylia
- Muszle makaronowe ugotować.
- Szpinak poddusić na patelni z dodatkiem soli himalajskiej i bazylii, następnie dodać jogurt naturalny i tak powstałym sosem nafaszerować muszle makaronowe.
- Od pęków marchewek odciąć nać, marchewki dokładnie umyć. Jeden pęk ugotować i zblendować na puree, natomiast drugi natrzeć pastą curry i ugrillować w piekarniku (20min/180stopni).
- Muszle podawać na puree z marchewki z dodatkiem pieczonych marchewek, całość posypać nasionami babki jajowatej.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 530kcal
1 porcja- ok. 265kcal
wydaje się pyszne :) uwielbiam szpinak i pieczoną marchewkę, o makaronie nie wspominając, więc danie bardzo w moim guście.
OdpowiedzUsuńps. dzisiaj dotarła do mnie nagroda z konkursu z Green Essence, jeszcze raz bardzo dziękuję :)
Lubie faszerowany makaron, to coś dla mnie. :-)
OdpowiedzUsuń