Ciekawy smak makaronu w połączeniu z delikatnym sosem warzywnym i morską nutą alg może stanowić świetną odskocznię od tradycyjnych ciężkich i tuczących makaronów :)
Składniki:
- 30g makaronu z czarnego ryżu
- 1 pietruszka
- 1 cukinia
- 1 łyżka wodorostów wakame
- odrobina sezamu
- przyprawy: sól morska, zioła, kostka warzywna bio
- Makaron ryżowy ugotować i odcedzić.
- Pietruszkę i cukinię, pokroić i ugotować w bulionie z kostki warzywnej.
- Ugotowane warzywa zblendować do konsystencji sosu i doprawić do smaku.
- Wodorosty wakame namoczyć przez 20 minut, a następnie ugotować przez kolejne 20 minut.
- Ugotowany makaron podać z sosem, wodorostami i oprószyć sezamem.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 210kcal
Wygląda bardzo smacznie! :)
OdpowiedzUsuńGdzie mogę kupić taki makaron? :) Wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńpod tym linkiem znajdziesz sklep w pobliżu siebie, gdzie ten makaron powinien być dostępny http://foodmania-przepisy.blogspot.com/
UsuńJak dla mnie nowośc, ale brzmi ciekawie, napewno pyszne
OdpowiedzUsuńCiekawe zestawienie smaków :)
OdpowiedzUsuńFantastycznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńMarzę o tym makaronie <3 !
OdpowiedzUsuńMuszę się porozglądać za tym makaronem, zaciekawił mnie! I świetna propozycja na obiad :)
OdpowiedzUsuńTen czarny makaron fajnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńNiby paciaja, a jak malowniczo może wyglądać :) Ciekawa propozycja.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie smaki :). Świetny przepis!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię te klimaty ;)
OdpowiedzUsuńIdealne danie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ten makaron :) Danie wyśmienite :)
OdpowiedzUsuńŚwietny makaron :)
OdpowiedzUsuń