19 lipca 2016

ZAPIEKANKA JAGLANA Z WARZYWAMI

Pożywna, idealna na lekki obiad lub kolację. Można zapakować ją w pojemnik i zjeść w pracy ;)
Kolorowa, bezglutenowa, wegetariańska i tyle! ;)


Składniki:
  • 100g kaszy jaglanej (Green Essence)*
  • 4 łyżki czerwonej fasoli (konserwowej)
  • 5 łyżek kukurydzy
  • 1/2 zielonej cukinii
  • 300g bobu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 jajka
  • przyprawy: sól himalajska, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem, oregano
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować.
  2. Bób lekko obgotować i obrać ze skórek.
  3. Ugotowaną kaszę wymieszać z bobem, fasolą, kukurydzą, koncentratem, jajkami i przyprawami.
  4. Całość przełożyć do formy, a na wierzchu poukładać plastry cukinii- całość piec około 25 minut w 180 stopniach.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 900kcal
1 porcja- ok. 225kcal

1 komentarz:

  1. Fajny pomysł, szczególnie do lunch boxa. Zazwyczaj zabieram do pracy kaszę + ugotowane warzywa. W formie zapiekanki jeszcze nie próbowałam.

    OdpowiedzUsuń