Kolorowa, bezglutenowa, wegetariańska i tyle! ;)
Składniki:
- 100g kaszy jaglanej (Green Essence)*
- 4 łyżki czerwonej fasoli (konserwowej)
- 5 łyżek kukurydzy
- 1/2 zielonej cukinii
- 300g bobu
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 jajka
- przyprawy: sól himalajska, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem, oregano
- Kaszę jaglaną opłukać i ugotować.
- Bób lekko obgotować i obrać ze skórek.
- Ugotowaną kaszę wymieszać z bobem, fasolą, kukurydzą, koncentratem, jajkami i przyprawami.
- Całość przełożyć do formy, a na wierzchu poukładać plastry cukinii- całość piec około 25 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 900kcal
1 porcja- ok. 225kcal
Fajny pomysł, szczególnie do lunch boxa. Zazwyczaj zabieram do pracy kaszę + ugotowane warzywa. W formie zapiekanki jeszcze nie próbowałam.
OdpowiedzUsuń