Składniki:
- 5 łyżek kaszy kukurydzianej
- wywar warzywny
- pół puszki pomidorów krojonych
- przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka słodka
- dodatki do pizzy
- Kaszę kukurydzianą ugotować w wywarze, tak by wchłonęła cały płyn. Oczywiście cały czas musimy mieszać, żeby nie utworzyły się grudki. Na jedną łyżkę kaszy dajemy 3-4 łyżki wywaru.
- Tak ugotowaną kaszę wyłożyć do naczynia, w którym będziemy podawać pizzę. Odłożyć do zastygnięcia.
- Teraz zabieramy się za bardzo prosty sos. Pomidory z puszki przesmażamy z przyprawami, by utworzył się gęsty sos (ewentualnie można dodać troszkę koncentratu).
- Na polentę, czyli nasz spód wykładamy sos oraz wszystkie dodatki. U mnie były to: marchewka, groszek, plastry pomidora oraz uprażone ziarna słonecznika.
- Całość można na koniec włożyć jeszcze na 10 minut do piekarnika, by zapiec wszystko razem.
Kalorie:
Całość(4 porcje)- ok. 450kcal
1 porcja- ok. 113kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz