NICZYM GROSZKOWE PESTO.
Błyskawiczna uczta! Szybka, smaczna i zdrowa :)
Tym razem postanowiłam wykorzystać groszek, za którym bardzo przepadam. Pod ręką miałam również makaron ryżowy i tak właśnie powstało to danie.
Składniki:
- pół puszki groszku konserwowego
- łyżka koperku
- 1 łyżka słonecznika
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- przyprawy (czosnek, papryka słodka, pieprz cytrynowy)
- 1/3 opakowania makaronu ryżowego
- Słonecznik uprażyć na teflonowej patelni.
- Groszek odcedzić, dodać pozostałe składniki i delikatnie zmiksować (nie na gładką masę!).
- Makaron ryżowy przygotować według instrukcji na opakowaniu (zalać zagotowaną wodą i odstawić na 10 minut).
- Na talerz wyłożyć przygotowany makaron, pesto groszkowe i posypać uprażonymi ziarnami słonecznika.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 360kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz