27 maja 2016

KOTLECIKI JAGLANE Z BROKUŁEM I NACIĄ MARCHEWKI

Uwielbiam wykorzystywać każdą część warzywa, staram się nigdy nie wyrzucać żadnej jego części.
Tak też postąpiłam z nacią z młodej marchewki, która mi pozostała w lodówce... dorzuciłam brokuła oraz kaszę jaglaną i wyszedł całkiem smaczny obiad ;)


Składniki:
  • 100g kaszy jaglanej (Green Essence)*
  • kawałek brokułu
  • nać z 1 pęku marchewki
  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki soli sezamowej
Przygotowanie:
  1. Kaszę opłukać, ugotować i odstawić do ostygnięcia.
  2. Kawałek brokułu obgotować, następnie pokroić na małe kawałki i dodać do kaszy.
  3. Do całości dodać posiekaną nać marchewki, jajka oraz sól sezamową- masę dokładnie wymieszać.
  4. Uformować kotleciki, które piec około 20 minut w 185 stopniach. 
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 

Kalorie:
Całość (18 kotletów)- ok. 530kcal
1 kotlet- ok. 29kcal  

2 komentarze:

  1. Wszystko zjem co na bazie kaszy jaglanej. :-) Zwłaszcza z brokułem, który uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie używałam naci marchwi - muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń