Tak też postąpiłam z nacią z młodej marchewki, która mi pozostała w lodówce... dorzuciłam brokuła oraz kaszę jaglaną i wyszedł całkiem smaczny obiad ;)
Składniki:
- 100g kaszy jaglanej (Green Essence)*
- kawałek brokułu
- nać z 1 pęku marchewki
- 2 jajka
- 3 łyżeczki soli sezamowej
- Kaszę opłukać, ugotować i odstawić do ostygnięcia.
- Kawałek brokułu obgotować, następnie pokroić na małe kawałki i dodać do kaszy.
- Do całości dodać posiekaną nać marchewki, jajka oraz sól sezamową- masę dokładnie wymieszać.
- Uformować kotleciki, które piec około 20 minut w 185 stopniach.
Kalorie:
Całość (18 kotletów)- ok. 530kcal
1 kotlet- ok. 29kcal
Wszystko zjem co na bazie kaszy jaglanej. :-) Zwłaszcza z brokułem, który uwielbiam!
OdpowiedzUsuńNigdy nie używałam naci marchwi - muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuń