Kotleciki są delikatne i nie da się w nim wyczuć tego typowego rybnego posmaku ;)
Do kotlecików podałam pieczone ziemniaczki, które idealnie skomponowały się z całością!
Składniki:
- 3 filety z dorsza
- 1 brokuł
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki teff (Green Essence)*
- kilka ziemniaków
- koperek
- przyprawy: sól himalajska bazylia, papryka słodka, kurkuma
- Filety z dorsza zblendować wraz z brokułem, jajkami, koperkiem, mąką teff oraz przyprawami.
- Z masy uformować kotleciki, które ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 20 minut w 180 stopniach.
- Ziemniaki dokładnie umyć, pokroić na kawałki, lekko oprószyć solą oraz kurkumą i upiec w piekarniku (20 minut/180 stopni).
- Gotowe kotleciki podać z ziemniaczkami.
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 900kcal
1 porcja- ok. 300kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz