9 sierpnia 2016

BRZOSKWINIOWA OWSIANKA Z BAOBABEM I SUSZONYM MANGO

Lubicie celebrować śniadania? Ja bardzo! Zwłaszcza te weekendowe, podczas których mogę się delektować każdą chwilą ;)
Jednak w tygodniu nie zawsze mamy na nie czas, więc dzisiaj proponuję niebanalną owsiankę przygotowaną dzień przed! Rano wystarczy tylko dołożyć dodatki i gotowe :)


Składniki:
  • 6 łyżek płatków owsianych
  • 2 brzoskwinie
  • 1 banan
  • 1 łyżka baobabu
  • 350g jogurtu naturalnego
  • kilka kawałków suszonego mango
  • kilka orzechów nerkowca
Przygotowanie:
  1. Banana zblendować z jedną brzoskwinią oraz jogurtem naturalnym i baobabem.
  2. Dodać płatki owsiane i odstawić do lodówki na noc.
  3. Owsiankę podawać z kawałkami świeżej brzoskwini, nerkowcami i suszonym mango.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 700kcal
1 porcja- ok. 350kcal

5 komentarzy:

  1. Świetne dodatki do owsianki (ulubione owoce) :D Muszę przyznać, że sproszkowany baobab jako składnik spożywczy to dla mnie nowość :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. rzeczywiście nie jest mocno rozpowszechniony, ale zawsze warto spróbować nowinek ;)

      Usuń
  2. Też nigdy nie słyszałam o baobabie w takiej formie. Trzeba będzie spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam, ma nieco cierpki smak, ale w zestawieniu z owocami zupełnie znika, a właściwości zostają ;)

      Usuń
  3. Wspaniała propozycja! To połączenie smaków...mmm ;)

    OdpowiedzUsuń