Bardzo prosty, a jednocześnie dietetyczny!
- 100g makaronu ryżowego
- 3 małe patisony
- 1 łyżeczka pestek dyni
- 1 łyżeczka pomidorów z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim (firmy OWOCOWY RAJ)*
- przyprawy: sól morska, pieprz
- Patisony jeśli są młode wystarczy jedynie porządnie umyć (nie trzeba ich obierać ze skórki i usuwać nasienia).
- Dwa patisony pokroić w plasterki i lekko posolić, a następnie zapiec w piekarniku (20 min/180stopni).
- Jednego patisona obgotować i zblendować do konsystencji sosu z dodatkiem pomidorów z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim.
- Pestki dyni uprażyć na teflonowej patelni, a makaron ryżowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.
- Gotowy makaron wymieszać z sosem i podawać z kawałkami grillowanego patisona oraz pestkami dyni.
Świetnie nadaje się, jako lekki lunch. Można zabrać go do pracy, czy zjeść, jako lekką kolację ;)
*Klikając w link każdy czytelnik mojego bloga przy zamówieniu w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ otrzyma 10zł rabatu!!!
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 460kcal
1 porcja- ok. 230kcal
bardzo lubię makaron ryżowy i chętnie spróbuję Twojej propozycji :) pięknie go podałaś!
OdpowiedzUsuńAle apetycznie dzisiaj u Ciebie! :)
OdpowiedzUsuńłaaaał! odlotowy! wyglądaja cudownie!
OdpowiedzUsuńjak ja dawno nie jadłam makaronu ryżowego, chyba będzie rok..:)
OdpowiedzUsuńsuper go przyrządziłaś, prosto i zapewne smacznie :)
Uwielbiam makaron ryżowy więc kradnę przepis! :)
OdpowiedzUsuńRyżowy makaron jest pyszny! Idealne danie :)
OdpowiedzUsuń